Artikkelikuva

Tarvitaanko sankaritoimittajia?

Tarvitaanko edelleen vaarallisiin paikkoihin meneviä sankaritoimittajia, vaikka internet mahdollistaa tiedonvälityksen suoraan paikallisilta maailmalle? Kysymykseen vastaa Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen päällikkö Sami Sillanpää.

”Edelleen tarvitaan toimittajia, jotka menevät vaikeisiin ja joskus vaarallisiin paikkoihin. He eivät kuitenkaan ole sankareita vaan tekevät työtään.

On tärkeää saada ensi käden tietoa ja tilannekuvaa, jotta voidaan raportoida luotettavasti katastrofien ja sotien keskellä. Kriisialueilla inhimillisen hädän jälkeen seuraava kärsijä on usein oikea tieto. Huhut ja epätotuudet leviävät helposti. Siksi on tärkeää olla paikalla todentamassa asioita itse.
Me täällä Helsingin Sanomissa olemme tarkkoja turvallisuusasioista, harkitsemme riskejä ja kriisialueella noudatamme turvallisuusohjeita.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!