Artikkelikuva

Naiset saivat pitää perintönsä Botswanassa

Perintökiistassa vastapuolena ollut veljenpoika joutui lopulta nöyrtymään.

Botswana. Neljä botswanalaista sisarta voitti perintökiistan kotipaikastaan. Vastapuolena oli veljenpoika, jonka hyväksi alempi oikeus oli jo kerran ratkaissut kiistan. Sekä korkein oikeus että vetoomustuomioistuin päättivät tapauksen kuitenkin naisten hyväksi, kertoo BBC.

Perinteisesti Botswanassa perheen omaisuuden perii joko esikoispoika tai lähin miespuolinen sukulainen. Käytäntö on edelleen yleinen. Suvun omaisuutta ei haluta luovuttaa naiselle, jonka katsotaan avioliitossa siirtyvän toisen suvun jäseneksi.

Sisarukset, joista vanhin on 83- ja nuorin 63-vuotias, perivät kahdeksan kivitaloa. He asuivat lapsuutensa savimajassa, jonka ympärille talot rakennettiin. Alkuperäisestä savimajasta on jäljellä vain kasa tiiliä ja mutaa.

Perheen isä kuoli 1988. Siitä lähtien naiset pitivät huolta äidistään ja kunnostivat kotipaikkaansa omilla varoillaan. He vetosivat oikeudessa muun muassa siihen, että ovat itse sijoittaneet omaisuuttaan taloihin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!