Artikkelikuva

Uskovaiset käyttävät laitonta norsunluuta

Uskonnollisten tahojen osuus laittomassa norsunluukaupassa on kuitenkin pieni.

Kenia. Maailman suurimpien uskontojen edustajat kokoontuivat Keniaan rukoilemaan salametsästettyjen eläinten puolesta, kertoo kenialainen Daily Nation -lehti.

Norsunluu on suosittu materiaali pyhien esineiden ja patsaiden materiaalina, koska se symboloi puhtautta ja hartautta.

National Geographic paljasti viime vuonna, että norsunluun laittomaan kauppaan on sekaantunut niin katolisen kirkon jäseniä Filippiineillä kuin buddhalaisia Thaimaassa ja Kiinassa. Thaimaa on suurin kohdemaa Afrikasta laittomasti tuodulle norsunluulle.

Daily Nationin mukaan laitonta norsunluuta on käytetty myös muslimien rukousnauhoissa ja Egyptin kopti-kristittyjen risteissä.

Uskonnollisten tahojen osuus norsunluun laittomassa kaupassa on kuitenkin vain pisara meressä. Pääasiassa norsunluuta myydään Aasian uusrikkaille ja kasvavalle keskiluokalle.

Kymmeniätuhansia norsuja tapetaan vuosittain pelkästään niiden syöksyhampaiden vuoksi.

Mukana rukoilemassa oli juutalaisia, hinduja, muslimeja, buddhalaisia, kristittyjä sekä afrikkalaisten perinteisten uskontojen edustajia. Rukoustilaisuuden järjesti the Alliance of Religion and Conservation.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!