Suunnan näyttäjä

Hilkka Pietilän elämänkerrallisessa kirjassa kuuluu asiantuntijuus ja kokemus.

”Kehitys, jonka olen nähnyt ja elänyt omassa maassani, on ollut korvaamaton analyysiväline yrittäessäni ymmärtää kehitystä myös niissä maissa, joita on pitkään nimitetty kehitysmaiksi”, kirjoittaa Hilkka Pietilä (s. 1931) kirjassaan Yli rajojen. Mittavan uran kansainvälisillä foorumeilla ja Suomen YK-liiton pääsihteerinä tehnyt feministi ja talousajattelija on ollut esikuvana ja tiennäyttäjänä monelle kansainvälisiin tehtäviin hakeutuneelle naiselle.

Pietilän omaelämäkerrallisessa kirjassa kuuluu asiantuntijuus ja kokemus. ”Ihmisen tulee elää omaa elämäänsä subjektina vailla kilpailua kenenkään kanssa tai itselleen vieraisiin arvoihin tai tavoitteisiin alistumista. Kilpailu on yhteistyön vastakohta ja pahentaa eriarvoisuutta, sillä heikompi, köyhempi tai vähemmän treenattu ja koulutettu häviää melkein aina”, Pietilä muistuttaa.

Hilkka Pietilä: Yli rajojen. Into 2013.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!