Artikkelikuva
Anna Salkeus.

Minkä puolesta liputan?

Namibialaiset naiset liputtavat rauhalle ja anteeksiannolle. Mille sinä liputtaisit?

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi piti huhtikuussa valokuvajournalismin kurssin namibialaisille opiskelijoille. Kurssilla puhuttiin myös arvoista ja siitä, miten ne journalismissa näkyvät. Lopulta koko kurssi päätti astella kameran eteen liputtamaan omien arvojensa puolesta.

Alkuperäinen englanninkielinen kysymys kuului ”What do I stand for?” Suomeksi sen voi kääntää vaikkapa jonkin asian edustamiseksi – tai jonkin puolesta liputtamiseksi.

Kaino Nghitongo: ”Liputan rehellisyydelle, tasa-arvolle, suorasukaisuudelle ja rohkeudelle.”

Anna Salkeus: ”Liputan rakkaudelle, menestykselle ja perheelle.”

Muisti Mukenda: ”Liputan persoonallisuudelle, luottamukselle ja rehellisyydelle.”

Masiyaleti Mbewe: ”Liputan yksilöllisyydelle, luovuudelle ja koskemattomuudelle.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!