Lasten ääni kuuluville

Sarjakuva-albumi Karkuteillä tuo tansanialaislasten äänen kuuluville.

Kadulla-strippiä vuoden 2007 Maailman Kuvalehdessä (silloinen Kumppani) julkaisseet Sunday Ngakama ja Sanna Hukkanen ovat tehneet sarjakuva-albumin nimeltä Karkuteillä.

Kadulla-strippien tapaan Karkuteillä perustuu tansanialaisen Mwanzan kaupungin katulasten kokemuksiin.

Katulasten parissa kuvataideopettajana työskennellyt Ngakama ja Tansaniaan alun perin vapaaehtoistyöhön mennyt Hukkanen tekevät sarjakuvien kaikki vaiheet yhteistyönä.

Hukkasen mielestä kadulla eläviä lapsia kohdellaan Tansaniassa huonosti. Sarjakuva on yksi tapa tuoda lasten ääni kuuluville. Karkuteillä kuvaa orvoksi jääneen 12-vuotiaan Shidan ja muiden kohtalotovereiden elämää. Lukija pääsee lasten lähelle ja saa karun, muttei kuitenkaan lohduttoman käsityksen heidän elämänsä realiteeteista.

Sunday Ngakama ja Sanna Hukkanen: Karkuteillä. Artbox Irja, 2012.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!