Angolassa nokiteltiin vaalilupauksilla

Puoleet lupailivat terveydenhuoltoa, koulutusta, tulonsiirtoja köyhimmille ja 400 euron minimipalkkaa.

Angola. Elokuun viimeisenä päivänä järjestettyjen vaalien alla angolalaisille oli tarjolla mannaa, ainakin vaalilupausten muodossa. Pääpuolueet ryhtyivät kilvan ajamaan kansalaisille entistä parempia oloja ja tuloja.

Koko maan itsenäisyyden ajan vallassa ollut MPLA lupasi kampanjassaan tulonsiirtoja kaikkein köyhimmille. Lisäksi puolue haluaa hilata maan asemaa aikaisempaa paremmaksi inhimillisen kehityksen listalla, yli kaksinkertaistaa lääkäreiden määrän, tarjota ilmaisen koulutuksen ja leikata niin lapsi- kuin äitiyskuolleisuutta.

Altavastaajana oleva Unita lupaili vaalikampanjassaan paremman terveydenhuollon, koulutuksen ja muun hyvän lisäksi peräti 400 euron minimipalkkaa, kertoo portugalilainen Diario de Notícias -lehti. Nykyään minimipalkka vaihtelee alasta riippuen noin 85 ja 125 euron välillä.

Vaalitunnelmaa kiristää se, että MPLA ja Unita ovat vaaliuurnia useammin ottaneet yhteen asein. Ne olivat vastapuolina vuonna 2002 päättyneessä pitkässä sisällissodassa.

Vaalit ovat maan historian kolmannet, ja niissä valitaan niin parlamentti kuin presidenttikin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!