Tyyliä rekisterikilpiin

Mitä maksaisit, että saisit autosi rekisterikilpiin nettihenkisen tekstin WWW 1?

Malesialaisen Johorin sulttaanin mielestä sopiva summa oli reilut 130 000 euroa. Sen hän maksoi kyseisestä kilvestä Malesian tielaitoksen www-alkuisista rekisterinumeroista järjestämässä huuto­kaupassa.

Oppositiopoliitikko Mohammad Nizar Jamaluddin kyseenalaisti julkisesti, olisiko sama summa voitu käyttää paremminkin, vaikkapa Johorin alueen köyhien elinolojen parantamiseen, kertoo The Straits Times -sanomalehti.

Jamaluddin päätyi kuitenkin pikaisesti pyytämään komment­tiaan anteeksi. Malesian lakien mukaan kun on kiellettyä ”kiihottaa tyytymättömyyttä” maan yhdeksää kuninkaallista perhettä kohtaan. 

Uudet rekisterinumerot kiinnostivat myös muita valtaapitäviä. Terveysministeri Liow Tiong Lain kerrottiin voittaneen rekisterinumeron www 15:n reilun kuuden tuhannen euron tarjouksellaan.

Kysyttäessä ministeri ei kuitenkaan osannut sanoa, kenen pussista hänen virka-autonsa uusi kilpi maksetaan. Niinpä kilpi päätyi uudestaan myyntiin.

Kaikkiaan tielaitos tienasi huutokaupallaan yli kolme miljoonaa euroa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!