Artikkelikuva

Habibi

Yhdysvaltalaisen Craig Thompsonin (s. 1975) sarjakuvateoksessa Habibi sukelletaan islaminuskoisen Dodola-tytön elämään.

Yhdysvaltalaisen Craig Thompsonin (s. 1975) sarjakuvateoksessa Habibi sukelletaan islaminuskoisen Dodola-tytön elämään. Tytön lapsuus loppuu, kun hänet myydään vaimoksi keski-ikäiselle miehelle. Monien vaiheiden jälkeen Dodola pakenee autiomaahan ja asettuu asumaan hylättyyn laivaan pienen pojan, Habibin, kanssa.

Muhkea sarjakuvaromaani saa aineksensa islamilaisesta tarinankerronnan perinteestä. Mystinen tarina tuo arabikulttuurin lukijan eteen syvänä ja moninaisena. Thompsonin visuaalinen polttoaine Habibissa on ollut enimmäkseen islamilainen taide – arabialainen kalligrafia, geometrinen muotoilu, arkkitehtuuri, kuviot ja koristeellisuus.

Craig Thompson: Habibi.
Suom. Ida Takala. Like 2012.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!