Etelä-Afrikassa ministeri oikeuteen opettajapulasta

Eteläafrikkalaisen Eastern Cape -provinssin koulut ovat olleet kuluneen vuoden kurjassa jamassa.

Perimmäisenä syynä koulukurimukseen on se, ettei vuosittain tehtävää opettajapaikkojen jakoa oltu saatu tehtyä vielä kesäkuun alkuun mennessä, kertoo eteläafrikkalainen Mail & Guardian -lehti.

Ongelmiin ovat joutuneet koulut siirtoprosessin molemmissa päissä: osassa kouluista opetusta ei voida antaa opettajapulan takia, osassa taas on palkkalistoilla ylimääräisiä opettajia virallista siirtopäätöstä odottamassa.

Tilanteeseen kyllästyneet vanhemmat ja järjestöt ovatkin päättäneet hakea apua oikeudesta.

Ihmisoikeusjärjestö Legan Resources Centren ajamassa jutussa oikeuden toivotaan laittavan vauhtia perusopetusministeri Angie Motshekgan ja kolmen provinssitason opetusalan johtajan toimiin. Lisäksi oikeuden toivotaan määräävän, että päätökset ensi vuoden siirroista on tehtävä jo tämän vuoden puolella, jotta ensi vuonna vältytään samalta sotkulta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!