Kyllä Hippo tietää 6/2012

Hippo tietää Moskovan olympialaisten kultamitalin paksuuden, Kiinan valtion armeijamenoista, lentoyhtiön eläinasiakkaista ja japanilaisten kylpyammekuolemista.

25

prosenttia maailman 1,3 miljardista köyhyysrajan alapuolella elävistä ihmisistä elää köyhissä maissa. Loput 75 prosenttia köyhistä elää keskituloisissa maissa.

59

millimetriä oli halkaisijaltaan vuonna 1980 Moskovan olympialaisissa jaettu kultamitali. Vuoden 2012 olympialaisissa Lontoossa jaettavan kultamitalin halkaisija on 85 millimetriä.

106

miljardia dollaria on Kiina suunnitellut käyttävänsä vuonna 2012 armeijaansa. Yhdysvalloilta puolestaan armeijaan kuluu 671 miljardia dollaria.

110

miljoonaa ihmistä lentää vuosittain Lufthansan lennoilla. Lufthansa lennättää myös 80 miljoonaa trooppista kalaa vuosittain. Hevosia Lufthansan lennoille pääsee vuosittain 2000.

14 000

japanilaista kuoli kylpyammeessa vuonna 2011. Samana vuonna liikenneonnettomuuksissa kuoli Japanissa 4600 ihmistä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!