Ghanassa voi puhua itselleen vakuutuksen

Puhelinoperaattoreiden välisessä asiakaskilvassa on Ghanassa otettu käyttöön aivan uudet keinot. Puhumalla voi hankkia jopa henkivakuutuksen. Mitä enemmän puhetta, sen suurempi korvaus, lupaa operaattori Tigo.

Ghana. Puhelimen haltija voi lisätä vakuutetuksi itsensä lisäksi yhden lähiomaisen. Mitä enemmän liittymän haltija puhuu puhelimessa vakuutetun kuolemaa edeltävänä kuukautena, sen suurempi korvaus.

Jos liittymästä on puhuttu kahdella eurolla, korvaus on 80 euroa. Suurin mahdollinen korvaus, 400 euroa, irtoaa 16 euron puheluilla. Noin 400 000 ghanalaista on jo rekisteröitynyt puhelinyhtiön tarjoaman mikro­vakuutuksen käyttäjiksi.

Kakkoseksi Ghanan puhelin­operaattorikilvassa nousseen Tigon suurin yksittäinen omistaja on ruotsalainen sijoitusyhtiö Kinnevik, kertoo ruotsalaislehti Omvärlden. Kinnevik omistaa 37 prosenttia Tigon osakkeista.

”Jos omainen menehtyy, siitä seuraa perheelle paljon menoja. Harvoilla on vakuutus, mutta 70 prosentilla on kännykkä. Tälle on tarvetta. Samalla se on Tigolle keino lisätä asiakasuskollisuutta”, sijoitusjohtaja Voria Fattahi Kinnevikistä sanoo.

Hautajaiskustannukset ovat Ghanassa usein korkeita, ja moni perhe joutuu ottamaan velkaa hautajaisten järjestämiseksi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!