"Afrikan mangosta" laihdutusvillitys

Värikkäästä trooppisesta villihedelmästä, niin kutsutusta Afrikan mangosta ­(irvingia gabonensis), on tullut uusi laihdutusvillitys Yhdysvalloissa.

Hedelmän siemenuutetta on käytetty lääkkeenä satojen vuosien ajan Kamerunissa ja Nigeriassa. Tutkijat ovat huomanneet, että kyseistä hedelmää syöneiden paino pysyy kurissa.

Yhdysvalloissa Afrikan mangon uuteen suosioon nosti vuoden 2010 Emmy-palkittu Dr. Oz Show’n isäntä Dr. Mehmet Oz. Palkitsemistilaisuudessa hän letkautti, että Afrikan mangon sisältämä uute oli ”läpimurto ylipainon selättämiseksi” ja ”välttämätön tuote lääkekaapissa”.

Yhdysvalloissa on eniten ylipainoisia ihmisiä koko maailmassa, useampi kuin joka kolmas aikuisväestöstä. Tämä tarkoittaa yli 72 miljoona ihmistä. Afrikan mangouutteesta onkin tullut uusi hittituote 40 miljardin dollarin laihdutusbisnekseen.

nternet-aikakaudella, villitys on siirtynyt myös verkkoon. Tämä lisää tuoteväärennösten riskiä. Jopa Suomesta käsin voi tilata tätä ”ihmetablettia”, jos vain uskaltaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!