Johtajan loppu on lähellä

Nigerialaiselta ennustajalta TB Joshualta onnistuu niin ennustaminen kuin sairaiden hoitokin.

Afrikka. Suuri johtaja kuolee kohta. Ei länsiafrikkalainen, vaan muualta Afrikasta, todennäköisesti etelästä. Vanha. Näin ennusti räväkkä nigerialainen tv-saarnaaja TB Joshua huhtikuun alussa. 

Ennustus antoi vauhtia huhumyllyyn, sillä Afrikassa riittää iäkkäitä valtiomiehiä. Monen johtajan ikä kolkuttelee kahdeksaa kymppiä, vielä useampi on yli seitsemänkymppinen.

Tällä kertaa iäkkään presidentin kuolemaa ennustanut TB Joshua osui kuin osuikin oikeaan. Tieto Malawin presidentin Bingu wa Mutharikan kuolemasta julkaistiin pari päivää ennustuksen jälkeen

TB Joshuan kannattajien mukaan hän on aiemmin ennustanut oikein useiden jalkapallo-ottelujen tuloksia sekä Michael Jacksonin kuoleman.

Lääkäreitä närkästyttää se, että Joshua ulottaa toimenkuvansa sinänsä harmittomasta ennustamisesta myös lääketieteen saralle: hän väittää osaavansa parantaa aidsin ja syövän.

Joshuan oman blogin mukaan hän paransi huhtikuun alussa esimerkiksi eteläafrikkalaisen naisen 30 vuotta jatkuneen riippuvuuden jääpalojen syöntiin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!