Artikkelikuva
Nais Mason: Toivo. suom. Mervi Ovaska. Gummerus 2012

Nais Mason: Toivo

Nais Masonin tarina on vaikuttava osoitus tahdonvoimasta.

Kenialaisen Nais Masonin tarina on hurja. Vielä hurjempaa on kuitenkin se, kuinka tavallinen tarina se on afrikkalaiselle naiselle: äiti kuolee, isä hylkää, myöhemmin oma aviomies pahoinpitelee ja tartuttaa HI-viruksen.

Mason jää leskeksi kahden pienen lapsensa kanssa yhteiskunnassa, jossa aids on stigma ja leskeksi jääneen naisen kohtalona usein joko kerjuu tai prostituutio. Tätä nykyä Mason on tunnettu aids-asiantuntija ja työskentelee WHO:n ja Unicefin palveluksessa.

”Masonin kirja on ennen kaikkea tarina ihmisen voimasta mahdottomien elämäntilanteiden keskellä, kyvystä nousta yhä uudestaan ylös ja kurottaa kohti unelmaansa”, Elina Hirvonen kirjoittaa kirjan esipuheessa. 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!