Artikkelikuva

Fabio Geda: Krokotiilimeri

Krokotiilimeri on vahva kannanotto ihmiskauppaa vastaan.

Italialaiskirjailija Fabio Gedan tositapahtumiin perustuva Krokotiilimeri on vahva kannanotto ihmiskauppaa vastaan. Se kuvaa koskettavasti sitä karua todellisuutta, jonka lukemattomat lapset ja nuoret joutuvat kohtaamaan laittomana siirtolaisena Euroopassa.

Romaanin pohjalla ovat kirjailijan käymät keskustelut Enaiatollah Akbari -nimisen afgaaninuorukaisen kanssa. Poika pakenee lapsena kotimaastaan, yksin.

Geda antaa romaanissa herkullisesti tilaa dialogille, se saa näkyä: ”Ja mehän jo totesimme, että lähdit kymmenvuotiaana. Niin totesimme, Fabio. Mutta emme voi olla siitä varmoja. Emme voi olla siitä varmoja, niin juuri. Niinpä niin. Entä mihin vuodenaikaan saavuit Iraniin? Keväällä. Loistavaa.

Ainakin aikaan voi luottaa. Ei, Fabio. Ei ole mitään varmaa. Aikaan voi luottaa, Enaiat. Se kuluu yhtä nopeasti kaikkialla maailmassa. Oletko sitä mieltä? Kuulehan Fabio, en menisi siitä takuuseen.” 

Fabio Geda: Krokotiilimeri. Suom. Leena Taavitsainen-Petäjä. Otava 2012.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!