Brasilia puuttuu palkkasyrjintään

Brasilialaisyritykset joutuvat jatkossa maksamaan suuret sakot, jos ne maksavat naisille vähemmän palkkaa samasta työstä kuin miehille.

Brasilia. Maan parlamentti on jo hyväksynyt lakiesityksen, ja se tulee voimaan presidentti Dilma Rousseffin allekirjoitettua lain.

Lakiesityksen laatineen kansanedustajan Marcal Filhon mukaan yritykset eivät ota palkkakuiluongelmaa tosissaan, jos niitä ei uhata rangaistuksilla. Uuden lain määräämät rangaistukset ovat taloudellisesti merkittäviä – sakko voi olla jopa viisi kertaa niin suuri, kuin se palkkaero, joka on kertynyt naisen koko työuran aikana tietyn yrityksen palveluksessa.

Brasilian hallituksen tilastokeskuksen mukaan naisten tulot ovat keskimäärin noin 30 prosenttiyksikköä pienemmät kuin miesten. Latin Business Chronicle -aikakauslehden selvityksen mukaan hyvin harva nainen pääsee Brasiliassa huippuasemaan liike-elämässä. Vain seitsemällä suurella brasilialaisfirmalla on naistoimitusjohtaja.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!