Malaria piinaa Angolaa

Angolalaiset eivät piittaa malarian vaaroista.

Angola. Hyttysverkkojen käyttö on tehokkain suoja malariaa ja muita itikoiden levittämiä sairauksia vastaan, muistuttaa Angolan terveysministeri Evelize­ Frestas. Oikein asennettu moskiittoverkko tarjoaa hyvän suojan hyttysenpistoilta. Frestasin mukaan läheskään kaikki angolalaiset eivät silti ymmärrä suojautua verkolla, eivätkä myrkytä hyttysten sikiämispaikkoja huolellisesti.

”Piittaamattomuus johtaa korkeaan malariasairastavuuteen”, Frestas pahoitteli maan malariatilannetta käsitelleen seminaarin päätöstilaisuudessa. Vaikka kansalaiset eivät ministerin mielestä ole tarttuneet riittävän tehokkaasti kuumetaudin ehkäisemiseen, malariatartunnat ovat vähentyneet. Vuonna 2011 rekisteröitiin 2,9 miljoonan angolalaisen sairastuneen malariaan.

Edellisen vuoden tilastoja ei ole olemassa, mutta epäiltyjä tartuntoja oli 4 miljoonaa. Merkittävä parannus Angolan tilanteessa on paikallisen uutistoimisto Angola Press Agencyn mukaan se, että tartunnat selviävät nopealla testillä ja hoito on tehokasta.