Malaria piinaa Angolaa

Angolalaiset eivät piittaa malarian vaaroista.

Angola. Hyttysverkkojen käyttö on tehokkain suoja malariaa ja muita itikoiden levittämiä sairauksia vastaan, muistuttaa Angolan terveysministeri Evelize­ Frestas. Oikein asennettu moskiittoverkko tarjoaa hyvän suojan hyttysenpistoilta. Frestasin mukaan läheskään kaikki angolalaiset eivät silti ymmärrä suojautua verkolla, eivätkä myrkytä hyttysten sikiämispaikkoja huolellisesti.

”Piittaamattomuus johtaa korkeaan malariasairastavuuteen”, Frestas pahoitteli maan malariatilannetta käsitelleen seminaarin päätöstilaisuudessa. Vaikka kansalaiset eivät ministerin mielestä ole tarttuneet riittävän tehokkaasti kuumetaudin ehkäisemiseen, malariatartunnat ovat vähentyneet. Vuonna 2011 rekisteröitiin 2,9 miljoonan angolalaisen sairastuneen malariaan.

Edellisen vuoden tilastoja ei ole olemassa, mutta epäiltyjä tartuntoja oli 4 miljoonaa. Merkittävä parannus Angolan tilanteessa on paikallisen uutistoimisto Angola Press Agencyn mukaan se, että tartunnat selviävät nopealla testillä ja hoito on tehokasta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!