Kyllä Hippo tietää 2/2012

Hippo tietää Haluatko miljonääriksi -ohjelman levinnäisyydestä, korkeakoulutettujen naisten irtisanoutumisprosenteista, Intian valtion omistaman kullan arvon ja kiinalaissijoittajien viisumihakemuksista Yhdysvaltoihin.

74

prosenttia amerikkalaisista ja 31 prosenttia japanilaisista korkeakoulutetuista naisista irtisanoutuu työstään. Lähes puolet irtisanoutuneista japanilaisnaisista sanoi syyksi sen, ettei ura edennyt toivotulla tavalla.

84

versioita on tehty alunperin Britanniasta lähteneestä Haluatko miljonääriksi -ohjelmasta. Tällä hetkellä ohjelmaa esitetään 117 maassa. Vuonna 2011 43 prosenttia maailmanlaajuisesti levinneistä ohjelmaformaateista oli lähtöisin Britanniasta.

370

palvelinta tarvitsee Wikipedia toimiakseen. Facebookilla tarve on 60 000 ja Googlella 500 000 palvelinta.

950

miljardia dollaria on Intian valtion omistaman kullan arvo. Summa vastaa puolta Intian bruttokansantuotteesta.

3000

kiinalaista haki sijoittajan viisumia Yhdysvaltoihin vuonna 2011. Viisumi vaatii vähintään 500 000 dollarin sijoituksen. Vuonna 2007 viisumeita haettiin 270.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!