Artikkelikuva

Turun kirjakahvilan seitankinkku

Vehnägluteenista valmistetusta seitanista voi tehdä myös joulukinkun.

Kuivat aineet:

  • 4 dl vehnägluteenia
  • 1/2 dl kikhernejauhoja
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • grillausmaustetta, inkivääriä, neilikkaa tai esim. oluthiivahiutaleita maun mukaan

Kosteat aineet (sekoita sauvasekoittimella):

  • 2-3 dl vettä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 150 g tofua
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 dl sinappia
  • 1-3 murskattua valkosipulinkynttä

Kuivat aineet ja kosteat aineet sekoitetaan aluksi keskenään ja sen jälkeen toistensa kanssa.

Seitan-taikina muotoillaan ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin 1 h 15 minuuttia. Jäähtyneelle seitankinkulle loihditaan sinappihuntu.