Artikkelikuva

Handlaa etiketti

Neljäs Madventures-kirja tarkastelee eri maailmankolkkien kulttuureja ja näiden tapoja.

Matkasarja Madventuresin Tuomas Milonoff ja Riku Rantala ovat aikaisemmin julkaisseet kolme Madventures-tietokirjaa. Ruokakirjan, matkustajan matkaoppaan ja maailmaoppaan jälkeen aiheena ovat eri maailmankolk­kien kulttuurit ja tavat.

Mad Manners – Seikkailijan etiketti tarkastelee maailmaa yhdessätoista maantieteellisessä ryhmässä. Käsiteltäviä aihepiirejä ovat tavat tervehtiä, aterioida, pukeutua, juhlia ja keskustella. Myös arvoja, tabuja ja elekieltä setvitään.

Monet huomioista ovat herkullisen tarkkanäköisiä. Kirja onkin mielenkiintoinen teos kulttuurierojen suuripiirteiseen vertailemiseen. Arvokkain se lienee silti niille aloitteleville matkaajille, joita vieraissa maissa toimiminen paikallisia kunnioittaen jännittää. Kirjan toimintaohjeet ovat selkeitä ja hyvin perusteltuja.

Tyyli on Madventuresille tyypillisen kevyt ja leikkisä. Ulkoasu on lennokas ja kieli tulvii humoristisia heittoja ja slangi-ilmaisuja.

Tuomas Milonoff ja Riku Rantala: Mad Manners – Seikkailijan etiketti. Johnny Kniga 2012.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!