Nepal aikoo kieltää koulujen mainostamisen

Opetusministerin mukaan tavoitteena on kontrolloida koulutusalaa vaivaavaa kaupallistumista.

Nepal. Nepalilaiset koulut joutuvat pian muuttamaan tapojaan, jos opetusministeriön kaavailemat uudet rajoitukset hyväksytään maan hallituksessa. Niitä on tarkoitus soveltaa kaikissa maan oppilaitoksissa päiväkodeista yliopistoihin.

Säännellyksi tulisivat niin ruoka kuin koululaukkujen painokin. Esikoululaisten ei tarvitsisi kantaa laukkua ollenkaan. Lukiolaisen reppu saisi painaa korkeintaan kahdeksan kiloa.

Luokkahuoneen mitoiksi ohjeistetaan vähintään kolme kertaa neljä metriä. Koululta on löydyttävä yksi tietokone kahta oppilasta kohden. Sana ”kansainvälinen” on koulun nimen yhteydessä kielletty, mikäli oppilaista vähintään prosentti ei ole ulkomaalaisia.

Koulujen mainostaminen kiellettäisiin kokonaan. Yksityiskoulujen edustajat ovat kauhuissaan kiellosta ja syyttävät opetusministeri Dina Nath Sharmaa yksinvaltaisuudesta. Sharman mukaan tavoitteena on kontrolloida koulutusalaa vaivaavaa kaupallistumista.

”Koulujen on rakennettava identiteettinsä laadukkaan opetuksen varaan, eikä kenenkään pikavoittoja haluavan tule investoida koulutusalalle”, hän toteaa Kathmandu Post -lehden haastattelussa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!