Mexico City kannustaa pyöräilyyn

Mexico Cityn valtavia liikenneruuhkia helpotetaan lainaamalla polkupyöriä edullisesti.

Meksiko. Yhteiskäytössä olevista polkupyöristä toivotaan helpotusta Mexico Cityn valtaviin liikenneruuhkiin, kertoo Tierramérica-verkkosivusto. Polkupyöriä lainaava Ecobin-yritys laajensi syyskuussa toimintaansa, ja sillä on nykyään 168 asemaa ja 2 380 polkupyörää Mexico Cityn ydinkeskustassa ja kaupungin länsiosissa.

Mukaan pääsee rekisteröitymällä ja maksamalla 23 euron vuosimaksun. Jäseneksi pääsyä voi tosin joutua jonottamaan. Jäsenet saavat käyttää polkupyörää milloin haluavat, tosin vain kolme varttia kerrallaan. Yliajasta peritään lisämaksu.

Viisi vuotta sitten Mexico ­Cityn johto päätti pyrkiä lisäämään pyöräilyä. Tavoitteena oli, että tämän vuoden lopussa viisi prosenttia matkoista tehtäisiin pyörällä. Toistaiseksi lukema on pysytellyt kolmessa prosentissa.

Julkista tukea Ecobic saa noin 5,5 miljoonaa euroa. Yritys on yhdysvaltalaisen Clear Channel Outdoorin Meksikon haara. Sen Smartbiket ovat tuttuja muun muassa Norjassa ja Ranskassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!