Kamelinmaidosta apua diabetekseen?

Kamelinmaito voi auttaa laskemaan kakkostyypin diabeetikkojen verensokeria, todetaan tutkimuksessa.

Maailma. Diabeteksen yleistyminen maailmanlaajuiseksi kansansairaudeksi on saanut tutkijat testaamaan afrikkalaista kansanuskomusta, jonka mukaan kamelinmaito laskee verensokeria. Tulokset antavat aihetta toiveikkuuteen, kirjoittaa somalialainen Ramaas.news-sivusto.

Lehmään verrattuna kameli tuottaa maitoa niukasti. Sen tuottaman maidon rasvakoostumus on erilainen kuin lehmänmaidon ja rasvapitoisuus matalampi.

Kamelinmaito voi auttaa laskemaan kakkostyypin diabeetikkojen verensokeria, todettiin intialaisen Rajendra Agrawalin johtamassa tutkimuksessa. Kairon yliopistossa taas on saatu viitteitä, että myös ykköstyypin diabeetikot voisivat hyötyä kamelinmaidosta. Erityisen aktiivisesti kamelinmaidon vaikutuksia on tutkittu Intiassa ja Lähi-idän maissa.

Kamelinmaito on yleistä ravintoa Afrikan maaseudulla, jossa se on perinteisesti kuulunut ainakin beduiinien ja paimentolaisten ruokalistalle. Marketin hyllyltä kamelinmaitopurkkeja löytyy ainakin Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, Saudi-Arabiassa, Mauritaniassa ja Keniassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!