Madagaskarilla seksityö on yleistyvä elinkeino

Madagaskarilaisen satamakaupungin asukkaat ajaa seksityöhön köyhyys.

Madagaskar. Noin yksi seitsemästä madagaskarilaisen satamakaupungin asukkaasta hankkii elantonsa seksityöllä, kertoo uutistoimisto Irin. Toamasinan kaupungin 200 000 asukkaasta 29 000 on seksityöläisiä.

Seksityöläisten määrä on noussut jyrkästi sen jälkeen, kun Madagaskarilla avattiin Ambatovyn nikkelikaivos. Seksikauppa käy, sillä Toamasinassa liikkuvat sekä raha että ihmiset.

Seksityöhön ajaa köyhyys. Miljardin dollarin kaivosinvestoinnin vilkastuttamalla saarella hinnat ovat nousseet ja perinteiset elinkeinot – kuten neilikoiden ja kahvin viljely ja myynti – huvenneet samaan tahtiin. Tytöt joutuvat lähtemään maaseudulta kotiapulaisiksi kaupunkiin. Pieni palkka ja huono kohtelu saavat monet siirtymään seksityöhön.

Prostituutio on Madagaskarilla laillista. Seksityöläisille myönnetään henkilötodistus, joka takaa heille erityispalveluita terveydenhuollossa ja lain suojaa työssä. Kortin saajan täytyy olla 18 vuotta täyttänyt ja sitä täytyy anoa erikseen. Unicefin vuonna 2007 tekemän tutkimuksen mukaan jopa puolet Toamasinan seksityöläisistä oli alle 18-vuotiaita.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!