Angkor Watin kunnostajille historiallinen sopimus

Maailmanperintökohteisiin kuuluvaa temppelialuetta kunnostavat työläiset ovat saaneet vihdoin työehtosopimuksen.

Kambodzha. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaa Angkor Watin temppeli­aluetta kunnostavat työläiset ovat kahden vuoden kampanjoinnin jälkeen allekirjoittaneet kollektiivisesti neuvotellun työehtosopimuksen, kertoo Phnom Penh Post -lehti.

Sopimuksen allekirjoittivat työläisten puolesta ammattiyhdistyksen edustajat ja sen toivotaan avaavan tien ay-­oikeuksien leviämiselle Kambodzhassa.

Newyorkilaista kansainvälistä työläisten solidaarisuusjärjestöä edustavan Dave Welshin mukaan Angkorin työläiset perustivat ammattiyhdistyksen jo vuonna 2010. Siitä lähtien he ovat pyrkineet saamaan neuvottelupöytään työnantajansa World Monuments -säätiön edustajia. Säätiö on toiminut Angkor Watissa ja muilla temppelialueilla jo 20 vuotta.

Sopimusta pidetään historiallisena, sillä suuret kansainväliset organisaatiot suostuvat Kambodzhassa vain ani harvoin ottamaan pienen ammattijärjestön neuvotteluosapuoleksi. World Monuments -säätiö valittaakin, että kambodzhalainen ay-liike pyrkii neuvotteluihin vain ulkomaisten työnantajien kanssa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!