Artikkelikuva
Afrikassa

Pekka Peltola Afrikassa

Pekka Peltolan Afrikassa on rehellisyydessään harvinaista luettavaa.

Pekka Peltolan Afrikassa on kirjoitettu siten, että se tempaisee lukijan mukaansa. Teos on rehellisyydessään harvinaista luettavaa ja tartuin siihen innoissani. Kaikista kirjoittajan päätelmistä en ole hänen kanssaan samaa mieltä, mutta kirjanhan tuleekin herättää ajatuksia ja saada ihmiset pohtimaan.

Peltola on täydellä sydämellä solidaarisuusaatteen mies ja siitä kumpuaa myös hänen suhteensa Afrikkaan. Kirjassaan hän rohkenee kuitenkin antaa arvoa myös Suomen lähetysseuran pitkäaikaiselle työlle ja roolille Namibiassa.

Olin siirtotyöläisten parissa työtä tehneen pastori Leevi Gerson Maxin kanssa perustamassa Namibian kansallisen ammattijärjestön osastoa Ambomaalle vuonna 1978. Pekka Peltolaan tutustuin ollessani Suomessa lomalla 1979. Oma rakkauteni Namibiaan poikkeaa Pekka Peltolan vastaavasta ja siksi näen asiatkin vähän toisin. Joka tapauksessa Afrikasta ja Afrikan kehityksestä kiinnostuneelle kirja on ajattelemisen aihetta antava lukukokemus.

 

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!