Mombasassa siivotaan rantoja

Kenian luontopalvelut on käynnistänyt rantojen hallintaohjelman Mombasassa. Kyseessä on kuuden kuukauden pilotti, jonka tavoitteena on säästää merkittävä osa Kenian rannikosta turismin tuomilta haittavaikutuksilta. Samalla halutaan varmistaa, ettei turismi kärsi ja että rantaturismin laskusuunnassa olleet tulot kääntyvät kasvuun.

Turismiministeriön mukaan koko sektori on kasvanut lähes parilla kymmenellä prosentilla, mutta rantaturismi on laskenut 16 prosenttia.

Ohjelman avulla pyritään vaikuttamaan rantojen suosion hupenemiseen, jonka arvellaan johtuvan turistien kokemasta häirinnästä ja turvattomuudesta ja rantojen heikosta kunnosta. Tarkoitus on vastata ongelmiin lisäämällä rantojen vartiointia ja siivoamista, tarjoamalla turvapalveluita ja kunnostamalla huonoon kuntoon päässeitä rantoja.

Ohjelman toteuttamiseen osallistuvat paikallisyhteisöt ja turismilla elantonsa hankkivat yrittäjät. Lopullisena tavoitteena on saattaa Mombasan rannikko kilpailukykyiseksi muiden maailman rantakohteiden kanssa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!