Luksushotellien jätteistä riesaa Malediiveilla

Malediivien hallitus on kieltänyt maan hotelleita toistaiseksi toimittamasta roskiaan Thilafushin saarelle, jonne maan kaikki jätteet dumpataan. Noin seitsemän kilometrin päässä maan pääkaupungista Malésta sijaitsevaa, koralliriutalle rakennettua Thilafushia kutsutaankin kansan keskuudessa Jätesaareksi.

Jätteiden kasaaminen saarelle on johtanut siihen, että niitä on alkanut valua laguuniin ja saaresta on tullut uhka Malediivien maineelle. Saarivaltio on kuuluisa kirkkaan turkoosista vedestään ja puhtaan valkoisesta hiekastaan.

Saarelle toimitetaan kaikki maan jätteet, jossa ne joko haudataan tai poltetaan. Osan muovista ja metallista kierrättävät bangladeshilaiset työntekijät.

Suurimmasta osasta jätetuotantoa vastaavat luksushotellit, jotka eivät lupauksistaan huolimatta murskaa roskiaan. Saaren täytyttyä jätteiden vastaanotto on hidastunut ja monet niitä kuljettavat laivat ovat alkaneet kipata kuormansa suoraan veteen.

”Lupaukset rakentaa saarelle jätteitä hyödyntävä biovoimalaitos eivät ole edenneet toiminnaksi”, valittaa paikallisen ympäristöjärjestö Bluepeacen edustaja Ahmed Ikram BBC:lle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!