Meksikolaiskunta käy puusotaa

Cheranin kunnan asukkaat Michoacanin osavaltiossa Meksikossa ovat ottaneet lain omiin käsiinsä pysäyttääkseen laittomat puunhakkuut.

”Ilman puita ei ole vettä, maaperä kuluu, eikä kukaan voi elää maasta”, selitti yksi asukkaista Washington Postille. Entisen pormestarin mukaan rikollisjengit kaatoivat puuta vanhoista metsistä laajalta alueelta. Paikalliset ihmiset kertoivat, että aseistautuneet miehet vartioivat hakkuuoperaatiota, ja ampuivat sitä vastustaneita ihmisiä. Kesällä kuntalaiset itse perustivat aseistetun ryhmän metsiä suojelemaan. Nyt kaikki Cheraniin pyrkivät ulkopuoliset pysäytetään kaupungin ulkopuolelle pystytetyillä barrikadeilla, ja aseistautuneet kaupunkilaiset partioivat metsissä. Poliisitkaan eivät saa mennä Cheraniin. Viranomaiset ovat epäilleet organisoituneita rikollisryhmiä puuvarkauksista, mutta ovat siitä huolimatta pidättäneet vain kaksi ihmistä. ”Pyrimme vahvistamaan turvallisuutta alueella ja tuhoamaan organisoituneen rikollisuuden ja muut puuvarkaat”, Enrique Duran Meksikon kansallisesta metsäkomissiosta totesaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!