Artikkelikuva

Kuka maksaa halpisfarkkusi?

Gunilla Anderin uusi kirja puuvillan likainen tarina.

Jos t-paita maksaa alle viisi euroa ja farkut saa kympillä, on ihan selvää, että joku tekee vilunkia. Välitön seuraus tästä yhtälöstä on käyttää halpatyövoimaa, jonka palkat ovat surkeita ja työolot karmivia. Työläisten lisäksi riistetyksi tulee luonto.

Maatalouspolitiikkaan erikoistunut ruotsalaistoimittaja Gunilla Ander matkusti puuvillan perässä Uzbekistanista Mississipille ja Länsi-Afrikasta keinokastelun kuivattamalle Araljärvelle. Hän haastatteli matkallaan kymmeniä ihmisiä, joiden suusta kuultiin Puuvillan likainen tarina.

gunilla ander:  puuvillan likainen tarina. suom. petri stenman. like 2011.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!