Artikkelikuva

Häikäilemätöntä tehotuotantoa

Moby ja Miy Parkin kirja Kamara

Valtaosa viljan proteiineista menee hukkaan, kun se kierrätetään ihmisravinnoksi lihan ja munien tuotannossa. Pelkästään Yhdysvalloissa teurastetaan toista miljoonaa broileria yhden ainoan tunnin aikana.

Moby ja Miyun Parkin Kamarassa käydään läpi teollisen lihan­tuotannon pimeitä puolia alkaen eläinten kammottavista oloista, päätyen tehotuotannon ympäristö­vaikutuksiin.

Tehokkuusvaatimukset vaikuttavat elintarviketeollisuuteen kaikkialla maailmassa ja muokkaavat sitä yhä häikäilemättömämpään suuntaan.

Moby & Miyun Park (toim.): Kamara – Mitä kaikkea syömmekään? suom. Kirsi Luoma. Like 2011.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!