Pohjoismaaat edistävät kehitystä eniten

Pohjoismaat Ruotsi, Norja ja Tanska ovat Center for Global Development -tutkimus­laitoksen julkaiseman kehityksen tukemista kuvaavan indeksin kärjessä, kertoo The Guardian. Suomi on kuudentena Hollannin ja Yhdys­valtojen jälkeen.

Arviossa otetaan varsinaisen kehitysavun lisäksi huomioon muun muassa kauppa-, siirtolaisuus-, ympäristö- ja turvallisuuspolitiikka. Tarkoitus on kuvata sitä, kuinka hyvin maiden politiikka auttaa kehitysmaita eri osa-alueilla.

Ruotsi vei tänä vuonna ykköspaikan siksi, että se antaa suhteellisen paljon hyvälaatuista kehitys­apua, ottaa vastaan paljon maahanmuuttajia ja rajoittaa ilmaston­muutosta aiheuttavia kasvihuonepäästöjä.

Suomi on ykkönen ympäristöpolitiikassa, sillä polttoaineverot Suomessa ovat korkeita ja kasvihuonepäästöt suhteellisen pienet muihin rikkaisiin maihin verrattuna. Siirtolaispolitiikastaan Suomi saa kritiikkiä: pakolaisten vastaanottamisen suhteellisessa osuudessa Suomi on vasta sijalla kolmetoista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!