Kiistaa homojen oikeuksista

Britannian suunnitelma leikata kehitysapua Afrikan mailta, jotka eivät kunnioita seksuaali­vähemmistöjen oikeuksia, kuohuttaa Afrikassa.

Ugandan presidentin neuvonantaja John Nagenda syyttää Britannian pääministeriä David Cameronia ”siirtomaavaltamentaliteetista” ja sanoo, että Cameron kohtelee ugandalaisia kuin lapsia.

”Jos muistatte, Uganda on itsenäinen valtio. Olemme kyllästyneet siihen, että ihmiset luennoivat meille”, huomauttaa BBC:n haastattelema Nagenda.

Miestenvälinen seksi on Ugandassa laitonta, mikä on tavallista myös muualla Afrikassa.
Ugandalainen kansanedustaja on tehnyt lakialoitteen, joka määräisi kuolemantuomion homo­seksuaalisista teoista. Nagenda ei usko, että aloitetta hyväksytään.

Britannia on jo vähentänyt budjettitukeaan Malawille. Malawin hallituksen tiedottaja Patricia Kaliati sanoo hallituksen pettyneen päätökseen.

Kaliati huomauttaa, että maan homoseksuaalisuuden kieltävät lait ovat Britannian siirtomaavallan perintöä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!