Ghan kotiuttaa "noitia"

Ghanan hallitus pohtii keinoja auttaa noituussyytteiden vuoksi kotikylästään häädettyjä naisia ja lapsia.

Nyt sadat naiset ja lapset asuvat ”noidille” perustetuilla leireillä Pohjois-Ghanassa. Yleensä noituudesta syytetään naisia, mutta Unicefin viimevuotisen raportin mukaan yhä useammin noituusepäilyt kohdistuvat lapsiin.

”Meitä nolottaa, että maassamme on näitä leirejä”, Ghanan nais- ja lapsiasioista vastaava apulaisministeri Hajia Hawawu Boya Gariba kommentoi Irin-uutistoimistolle. Gariban mukaan hallitus pyrkii kohentamaan leireien oloja. Tavoitteena on, että naiset ja lapset voisivat palata kotikyliinsä.

60-vuotias Bilabim Jakper on asunut ”noitaleirillä” yhdeksän vuotta. Hän ei halua palata kotiin, koska ei usko kotikylänsä hyväksyvän häntä takaisin. ”He sanovat, että olen paha enne perheelleni. Ihmiset täällä ovat nyt ystäviäni ja sukulaisiani.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!