Delhissa nainen ei kärähdä ratista

Intian pääkaupungissa Delhissä rattijuoppo ei jää kiinni – ainakaan mikäli hän on nainen.

Yleensä delhiläiset poliisit pysäyttävät ja pidättävät juovuksissa ajavat kuljettajat hyvinkin helposti, mutta naisten humalatila jää tutkimatta.

Reilussa vuodessa Delhin poliisi on passittanut kiven sisään noin 2 500 kännikuskia. Yksikään heistä ei ollut nainen. Asiaa Hindustan

Times -lehdelle kommentoineen delhiläisen vanhemman konstaapelin mukaan naiset ovat parempia kuskeja kuin miehet, eikä heitä tarvitse epäillä rattijuopumuksesta.

”Naiset kyllä käyvät kaupungin juottoloissa, mutta meillä ei ole tarpeeksi naispoliiseja yövuoroihin. Niinpä naisautoilijoiden alkoholin käyttöä ei testata”, sanoo puolestaan toinen, niin ikään nimettömäksi jättäytyvä delhiläinen poliisi.

Delhin parista miljoonasta autoilijasta vain seitsemän prosenttia on naisia, kaupungin lähes 6 000 poliisista naispuolisia on noin 500.

Liikennepoliisi Satyendra Gargin mukaan naiset aiheuttavat kaikista liikenneonnettomuuksista pari prosenttia. Viime vuonna naisrattijuopot olivat syyllisiä kolmeen suureen onnettomuuteen.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!