Bangladesh helpottaa työnhakua ulkomailta

Bangladeshin hallituksen uusi nettipalvelu helpottaa maan asukkaiden lähtöä töihin ulkomaille, raportoi BBC. Ulkomaille halajava voi nyt syöttää henkilötietonsa ja ansioluettelonsa hallituksen tietokantaan, josta työnantajat etsivät työntekijöitä.

Uuden järjestelmän on tarkoitus vähentää välikäsiä ja niiden tuottamia väärinkäytöksiä. Järjestelmä laskee hakuprosessin hintaa, sillä välittäjät ovat perineet työnhakijoilta jopa satojen tai tuhansien eurojen välityspalkkioita. Monet ovat joutuneet ottamaan suuria lainoja päästäkseen töihin ulkomaille. Rekisteröityminen hallituksen palveluun maksaa noin euron.

Ulkomaille pyrkivät bangladeshilaiset voivat syöttää tietonsa palveluun mistä tahansa internetin välityksellä. Aiemmin he joutuivat matkustamaan työ­hakuun maan pääkaupunkiin Dhakaan.

Noin seitsemän miljoonaa bangladeshilaista työskentelee ulko­mailla. Heidän rahalähetyksensä ovat erittäin merkittäviä maan taloudelle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!