Tunisialaisopettajat uhkasivat hirttäytyä

Viisi työtä hakenutta, mutta sitä ilman jäänyttä opettajaa demonstroi syyskuun puolivälissä hirttäytymistä Länsi-Tunisian Kasserinessa. Mieltään osoittaneet miehet rakensivat hirttolavan opetusministeriön edustalle ja kietoivat köyden kaulaansa, raportoi uutistoimisto AFP.

Yksi mielenosoittajista ehti loukkaantua ennen kuin sivulliset puuttuivat asiaan ja pelastivat miehet. Kaikki osallistujat kuljetettiin sairaalaan, josta vahingoittumattomat pääsivät pois tarkastuksen jälkeen.

”Teko oli epätoivon osoitus, sillä kyseessä oli heidän viimeinen mahdollisuutensa saada työtä”, kertoi mielenosoitusta todistanut Rachid Jabbari AFP:lle.

Kaikki mielenosoitukseen osallistuneet ovat iältään nelissäkymmenissä ja 43 on korkein ikä, jossa Tunisiassa voi saada valtion viran. Pätevyydestään huolimatta miehet oli syrjäytetty kaikissa hauissa jo presidentti Zine El Abidine Ben Alin valtakaudella.

Tunisian työttömyysprosentti on lähes 20, vallankumouksen jälkeen 10 000 työpaikkaa on hävinnyt ja 80 000 työpaikan arvioidaan olevan uhattuna.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!