Sambian presidentti tukeutuu Raamattuun

Sambian uusi presidentti Michael Sata on The Citizen-lehden mukaan ilmoittanut, että hänen hallintonsa tulee seuraamaan Raamatun kymmentä käskyä.

”Tätä hallitusta ohjaavat Raamatun käskyt: älä varasta, kohtele muita kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan”, Sata totesi lusakalaiseen kirkkoon kokoontuneelle seurakunnalle.

Michael Sata on maan ensimmäinen presidentin virkaan äänestetty katolinen. Syyskuussa virkaansa astunut Sata voitti presidentinvaalit lupaamalla lopettaa korruption.

Edeltäjä Rupiah Banda oli ehdolla toiselle kaudelle, mutta hävisi vaalit. Hän sai 36 prosenttia annetuista äänistä, kun Satan osuus oli 43 prosenttia. Vaaleja varjostivat väkivaltaisuudet, joissa kuoli kaksi ihmistä.

Banda kampanjoi vetoamalla Sambian taloudelliseen menestykseen. Viime vuonna maan talous kasvoi 7,6 prosenttia. Todisteena menestyksestään presidenttinä hän vetosi uusiin sairaaloihin, kouluihin, teihin ja sähköistysprojekteihin.

Michael Sata keräsi kuitenkin työttömien ja niiden nuorten äänet, jotka eivät havainneet muutosta arjessaan talouskasvusta huolimatta.

Sambia on yksi niistä harvoista Afrikan maista, jossa valtaapitävä puolue on vaihtunut demokraattisesti sitten itsenäistymisen 1964. Sata on maan viides presidentti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!