Nykyajan Odyseus

Anni Valtonen Johdattaa lukijan Ville TIetäväisen Näkymättömät Kädet kirjaan.

”Ilmiö, jota euroopassa kutsutaan laittomaksi siirtolaisuudeksi, tunnetaan Marokossa nimeltä harraga. Sanalla viitataan läpäisemiseen, rajan ylittämiseen, mutta myös palamiseen ja poltteeseen miehen rinnassa, miehen, jonka odotetaan olevan elannon hankkija.”

Näin johdatetaan lukija Ville Tietäväisen Näkymättömät kädet -sarjakuvaromaanin maailmaan. Fiktiota ja faktaa sekoittava ansiokas, Suomessa sekä muotonsa että sisältönsä puolesta uraauurtava romaani kertoo marokkolaisen työttömäksi jääneen Rashidin pitkästä matkasta Eurooppaan.

Espanjassa Rashidia on vastassa todellisuus, joka on kaukana haavekuvista. Mies oivaltaa, että koti on siellä, missä itsekunnioituskin.

ville tietäväinen:

näkymättömät kädet.

wsoy 2011.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!