Naapurit: Tingi mausteista ja toteuta unelmat!

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Almudena Ramos Martin, 26, 
johdon assistentti, Madrid, Espanja

”Kun kuulen marokkolaisista, ajattelen heti tinkimistä ja mattokauppiaita! Marokko edustaa espanjalaisille hunnutettuja naisia ja pieniä patero-veneitä, joilla marokkolaiset pyrkivät Espanjaan Pohjois-Afrikan rannikolta. Yhdistän marokkolaiset islamiin.

Koska Espanjaan tulee paljon marihuanaa Marokosta, marokkolaiset taitavat olla aika laiskoja, polttavat vain ruohoa. Yhdistän Marokkoon Saharan autiomaan, en niinkään isoja kaupunkeja, Casablancaa tai Rabatia. Kaupungeista Marrakesh ja sen basaarit ovat tutumpia. Ja tietysti mausteet! Toreja täynnä mausteita! Mutta 
espanjalaiset eivät luota marokkolaisiin. Espanjalaisten mielestä marokkolaiset valehtelevat aina.”

Kamal Sbiri, 27, jatko-opiskelija, 
Agadir, Marokko

”Marokkolaisten vahvin mielikuva espanjalaisista ovat futisjoukkueet FC Barcelona ja Real Madrid. Jokainen urheilusta kiinnostunut marokkolainen kannattaa jompaakumpaa. Espanja on ensimmäinen askel Eurooppaan, paikka, jossa nuoret voivat toteuttaa ”unelmansa” ja jopa tavata jalkapallotähtiä.

Pohjoismarokkolaisille Espanja on aina uhka, etelämarokkolaiset hakevat Espanjasta turvaa. Loppuosa väestöstä näkee espanjalaiset turisteina, jotka eivät eroa paljon muista eurooppalaisturisteista. Toisaalta, pidämme espanjalaisia ilkeinä. Marokkolaisille poliitikoille Espanja on ”vihattu ystävä”, josta 
ei pidetä, mutta ei päästä eroonkaan. Ainoa tie Eurooppaan kulkee Espanjan kautta.”


Julkaistu Kumppani-lehdessä 6/2009

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!