Umpioi biohajut

Kumppani esittelee kuukausittain kapineen, joka tekee elämästä vähän kelvollisempaa.

Bioroskis alkoi hankalaksi: tuoksahteli, piti lemmikkejä ja vaati säännöllistä ulkoilutusta. Vähän kokkaavassa taloudessa tuntui turhauttavalta kävelyttää roskakatokseen pussia, johon yleensä kertyi vain parin hedelmän kuoret, haju ja banaanikärpäset.

Tuumailun jälkeen ratkaisuksi löytyi pieni, säilöntään tarkoitettu sanko. Tärkein ominaisuus on tiivis kansi, joka pitää hajut – ja ötökät – poissa. Kannellisen roskiksen käyttö vaatii hieman enemmän viitseliäisyyttä kuin kannettoman: kansi pitää muistaa sulkea huolella.

Sangon sisäpinta pysyy siedettävän siistinä, kun sen vuoreksi taittelee pussin vanhasta sanomalehdestä. Hajut sisällään pitävä kansi säilöö hyvin myös kosteuden, joten sanomalehtipussia ei kannata juuri nostella: vettynyt paperi ei kestä kanniskelua.

Bioroskiksen sisältö on umpioituna vähintään yhtä yököttävä kuin ennenkin, mutta tiiviin kannen ansio­sta se on poissa silmistä eikä kiusaa hajuaistia. Kun haju ei vaivaa, roskat voi viedä ulos paljon, paljon entistä harvemmin. PL.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 2/2009

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!