Laiska, laiskempi…?

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Hazia Zena Zalamatu, 35

Ompelija, Togo

”Togosta lähtee Ghanaan paljon pakolaisia, oma poliittinen tilanteemme on vaikea. Ghanalaiset ovatkin rauhallisempia. Mutta he kokkaavat huonosti ja heissä on laiskuuden vikaa. Togossa kaikki ovat työteliäitä ja vahvoja, harva Ghanassa pystyy sellaiseen. Ghanalaiset pukeutuvat paljastavammin kuin togolaiset. Nuoret eivät myöskään kunnioita vanhempiaan kuten Togossa. Ghanalaiset ovat rikkaita ja levittelevät usein rahojaan muidenkin nähtäväksi.”

Rose Kuma, 42

Opas, Ghana

”Sanomme togolaisia ’isoiksi haukoiksi’, sillä he ovat ahneempia kuin ghanalaiset. Lisäksi he pitävät laiskottelusta. Tyypillinen togolainen mies vain istuu ja juo kaljaa. On myös varmaa, että jos menet vieraaksi togolaiselle, hän vain tarjoaa juoman toisensa jälkeen, ruokaa ei tule vaikka vieras meinaisi nääntyä. Kauniit korut, puvut ja juomat ovat heille tärkeitä. Tärkeily siis ylipäänsä on tärkeää togolaisille! Heidät tuntee kadulla punaisesta ihosta ja hassuista vaatteista.”

Julkaistu Kumppani-lehdessä 4/2008

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!