Naapurit: Soittoääniä ja hintatuntemusta

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Hazem Tamimi, 31

Sisäministeriön työntekijä, Gaza

Melkein kaikki egyptiläiset ovat köyhiä, mutta silti he voivat elää onnellisena, sillä kuka tahansa voi mennä kahvilaan tai elokuviin. Suurin ero välillämme on se, että he eivät elä miehityksen alla. Siksi egyptiläisten puheenaiheet ovat erilaisia, usein he juttelevat kännyköiden soittoäänistä!

Gazassa rikkaiden ja köyhien välinen kuilu ei näy niin paljon kuin Kairossa – meillä ei edes ole sellaisia hienoja hotelleja tai ravintoloita kuin siellä.

Kairon ulkopuolella ihmiset ovat erilaisia, paljon vieraanvaraisempia. Kairossa yritetään huijata ja varsinkin taksikuskit pitävät palestiinalaisia pohjasakkina. Aina joutuu riitelyyn! Ja 95 prosenttia heistä haluaa alkaa keskustella politiikasta!

Ahmed Ali Ibrahim, 48

Taksikuski, Egypti

Asuinalueellamme asuu paljon palestiinalaisia, jotka ovat perustaneet yrityksiä – he ovat mukavia ihmisiä. Mutta säälin heitä, sillä he ovat politiikan uhreja. Gazalaiset ovat köyhiä, raukkoja. Mutta mielestäni heidän ja egyptiläisten välillä ei ole suurta eroa. Vai että yritämme huijata heitä? He eivät vaan tunne hintoja!

Julkaistu Kumppani-lehdessä 2/2008

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!