Silkkipussi

Kumppani esittelee kuukausittain kapineen, joka tekee elämästä vähän kelvollisemman.

Mikä olisi ylellisempi joululahja kuin silkkilakanat? Ja vielä parempaa, käytännölliset silkkilakanat! Nyt sellaiset voi hankkia kätevänä pussina, joka toimii matkoilla makuupussin sisällä tai sellaisenaan. Tropiikissa lakana on mukavan viileä, ja makuupussissa puolestaan se luo lisälämpöä.

Pussi on sivuilta avoin, joten sen sisään on helppo kömpiä. Tyynylle on oma taskunsa. Lakana tulee kätevässä pienessä kuljetuspussissa, ja paketti painaa vain 140 grammaa. Värivalikoima on laaja.

Luksuslahjan voi hankkia suhteellisen hyvällä omallatunnolla. Silkkipussin valmistavat Vietnamissa Tan Minhin yhteisön yksinhuoltajanaiset. Aiemmin naiset ovat toimineen maanviljelijöinä, mutta ovat nyt vaarassa menettää viljelymaansa. Siksi he ovat perustamassa osuuskuntaa, jonka suunnitelmissa on valmistaa reilun kaupan tuotteita. Silkkipussit ovat naisten ensimmäinen tuote.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 12/2008

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!