Naapurit

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Carlos Cheas, diplomi-insinööri, 31

Dominikaaninen tasavalta

”Kuubalaiset ystäväni ovat hätäisiä: he toimivat ensin ja miettivät vasta sitten. Kuubalaisilla on myös tapana suhtautua asioihin mustavalkoisesti. Uskon, että tämä johtuu maan poliittisesta tilanteesta.

Kuubalaiset liioittelevat usein: puhuessaan esimerkiksi musiikistaan ja ruoastaan he korostavat sen olevan parasta maailmassa. Ystäväni Ramon Oris muistuttaa minua kuitenkin myös kuubalaisten rohkeudesta ja sinnikkyydestä.”

Ramon Oris, arkkitehti, 39

Kuuba

”Dominikaanisessa tasavallassa monet asiat ovat huonommin kuin Kuubassa: köyhillä ei ole mahdollisuutta koulutukseen tai terveydenhuoltoon. Korruptio rehottaa yhteiskunnan joka alalla.

Dominikaanistasavaltalaiset pääsevät kuitenkin ongelmien yli tanssimalla ja juhlimalla. He myös nauttivat paljon rommia hyväntuulisuutensa kasvattamiseksi. Carlos Cheas on iloisimpia ihmisiä, joita olen tavannut.”

Julkaistu Kumppani-lehdessä 1/2008

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!