Suomustettua vaalealihaista kalaa (kuha sopii mainiosti)
3 sipulia
Valkosipulia oman maun mukaan
3 tomaattia
1 munakoiso
1-2 purkkia kookosmaitoa (runsaasti kastikkeeseen, tilkka perunoille)
Bataatteja tai tavallisia perunoita
currya
mustapippuria
suolaa
kardemummaa
kanelia
korianteria
öljyä
sitruunamehua
(hunajaa)
1. Kala. Tee marinadi sekoittamalla valkosipulia, mustapippuria ja suolaa öljyyn ja sitruunamehuun. Hauduta kalaa marinadissa vähintään tunti. Uppopaista tai friteeraa kypsäksi pannulla.
2. Kastike. Paista sipulia, valkosipulia ja tomaatteja öljyssä. Lisää viipaloitu munakoiso. Mausta currylla, mustapippurilla, suolalla ja korianterilla. Lisää myös ripaus kanelia. Lopuksi lisää kookosmaito ja kypsytä kunnolla.
3. Kardemummaperunat. Keitä kuoritut ja viipaloidut bataatit tai perunat puolikypsiksi. Siirrä pannulle ja paista kypsäksi tilkassa kookosmaitoa. Lisää samalla kardemummaa ja ripaus suolaa. Jos haluat perunoihin bataattia muistuttavan makean maun, hauduta niitä tilkassa hunajaa.