UNDP: Monikulttuurisuutta tuettava

YK:n kehitysjärjestön UNDP:n Inhimillisen kehityksen vuosiraportissa kiinnitetään tänä vuonna erityisesti huomiota kulttuuriseen vapauteen ja vähemmistöjen kunnioittamiseen. Raportissa todetaan, ettei valtion tarvitse olla kulttuurisesti yhtenäinen, jotta se voisi kehittyä ja säilyttää yhteiskuntarauhan.

Maailmassa on noin 5 000 etnistä ryhmää, jotka puhuvat 6000:a kieltä noin 200 valtiossa. Demokratiakehitys antaa monille vähemmistöryhmille ensimmäistä kertaa tilaisuuden vaatia oikeuksiaan.

Monikulttuurisuutta olisi tuettava, jotta inhimilliselle kehitykselle, rauhalle ja tasapainolle syntyisi suotuisat olosuhteet, raportissa todetaan.

 

Lisää UNDP:n raportista Kepan verkkouutisista: UNDP kaipaa lisää liittovaltioita maailmaan

Ilmestynyt Kumppanissa 4/2004

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!