• 13.11.2024

    Ihmisoikeusjärjestöt vaativat Fifaa estämään jalkapallon MM-kisojen päätymisen Saudi-Arabialle – ”Monia tulee kuolemaan”

    Saudi-Arabia todennäköisesti saa järjestää vuoden 2034 jalkapallon MM-kisat. Kansainvälinen jalkapalloliitto edellyttää ihmisoikeusselvityksiä, mutta ne eivät vakuuta järjestöjä.

  • 30.9.2024

    Saudi-Arabia teloittanut tänä vuonna ihmisiä eniten yli 30 vuoteen

    Etenkin huumerikoksista teloittaminen on kasvanut Saudi-Arabiassa tänä vuonna, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

  • 1.9.2023

    Saudi-Arabia tuomitsi twiittaajan kuolemaan – Eläkkeellä olevalla opettajalla oli kymmenen seuraajaa

    Saudi-Arabia on viime vuosina antanut yhä enemmän tuomioita toisinajattelijoille, jotka ilmaisevat mielipiteitään sosiaalisessa mediassa. Nyt kuolemantuomion on saanut Muhammad al-Ghamdi, 54, joka tuomittiin ”terrorismirikoksista”.

  • 12.3.2021

    Vankilasta päässeen saudiaktivistin koettelemukset jatkuvat – Oikeus piti voimassa Loujain Al-Hathloulin tuomion

    Naisten oikeuksien aktivisti Loujain Al-Hathloul vapautettiin helmikuussa vankilasta lähes kolmen vuoden jälkeen, mutta hän ei edelleenkään saa matkustaa maan ulkopuolelle, linjasi saudiarabialainen tuomioistuin.

  • 11.2.2021

    Saudi-Arabia päästi vankilasta tunnetun naisten oikeuksien aktivistin, mutta todellinen vapaus on vielä kaukana

    ”Siskoni ei ole vapaa. Taistelu jatkuu”, tviittasi sisarensa Loujain Al-Hathloulin vankilasta pääsystä kertonut Lina Al-Hathloul.

  • 6.11.2020

    Naisten oikeuksien puolustaja nälkälakossa Saudi-Arabiassa – Naisaktivisteja on yhä vankilassa yli kaksi vuotta naisten autoilun sallimisen jälkeen

    Loujain Al-Hathloul ja useita muita naisaktivisteja pidätettiin toukokuussa 2018, vain muutamaa viikkoa ennen kuin Saudi-Arabia salli naisten autoilun. Al-Hathloulia on pidetty eristyksissä eikä hän saa tavata perhettään.

  • 14.10.2020

    Saudi-Arabia ei päässyt YK:n ihmisoikeusneuvostoon – Kiinallekin aiempaa vähemmän ääniä

    YK:n ihmisoikeusneuvoston uusien jäsenmaiden kokoonpano herätti kritiikkiä jo ennen äänestystä, sillä paikoista ei juuri ole kilpailua. Eilisessä äänestyksessä Saudi-Arabia jäi kuitenkin ilman paikkaa.

  • 9.10.2020

    Kiina ja Saudi-Arabia saattavat päästä YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseniksi – ”Tämä tekee pilkkaa sanasta ’vaalit’”, kritisoi Human Rights Watch

    Ihmisoikeusneuvoston jäsenmaiksi on tarjolla varsin vähän maita. Siksi myös ihmisoikeuksia rikkovat maat voivat päästä mukaan. ”Sarjaihmisoikeusrikkojia ei pitäisi palkita paikoilla ihmisoikeusneuvostossa ”, sanoo HRW:n edustaja Louis Charbonneau.

  • 17.6.2020

    YK:n pääsihteerille sataa kritiikkiä – Jemeniä pommittava, Saudi-Arabian johtama liittouma on poistettu lapsen oikeuksien rikkojien ”häpeälistalta”

    YK:n vuotuinen lapsen oikeuksien rikkojien häpeälista herättää pahennusta, sillä Saudi-Arabian johtama liittouma on jälleen poistettu siltä. ”On ilmeistä, että toiset maat ovat tasa-arvoisempia kuin toiset”, toteaa kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön pääsihteeri Inger Ashing.

  • 30.4.2020

    Ihmisoikeusjärjestöt: Saudi-Arabian uudistukset eivät riitä – Aktivistit viruvat yhä vankiloissa

    Saudi-Arabia on ilmoittanut lopettavansa ruoskimisen sekä lasten teloittamisen, mutta uudistusten käytännön yksityiskohdat ovat epäselviä. Amnesty International ja Human Rights Watch vaativat Saudi-Arabiaa uudistamaan koko rikosoikeusjärjestelmänsä.