• 9.1.2024

    Indonesian karaokekopeissa lievitetään stressiä ja suudellaan salaa: ”Jos haluan juhlia, suuntaan karaokeen”

    Japanissa 1970-luvulla alkunsa saanut karaoke on juurtunut syvälle myös Indonesian kulttuuriin. Karaokehuoneet täyttyvät jo iltapäivästä ihmisistä, joille laulaminen on tapa purkaa stressiä. Indonesialaiset opiskelijat kertovat, miksi he valitsevat viettää aikaa juuri karaokessa.

  • 14.6.2023

    Työskentely ympäri vuorokauden, epäterveet kauneusihanteet, levy-yhtiöiden valta imagoon ja käytökseen – K-pop on noussut jättisuosioon, mutta sen epäkohdat hiertävät fanejakin

    Kimaltavasta K-popista paljastuu ensivilkaisun jälkeen räikeitä epäkohtia, mutta silti sen suosio kasvaa. Mikä tekee ristiriitaisesta K-popista niin houkuttelevaa? Ja voimmeko me ulkopuolisina kritisoida korealaisen kulttuurin tuotetta?

  • 24.5.2023

    Olemme kaikki vähän rikki – eikä se ole enää uutinen

    Musiikintekijät ja muut julkisuuden henkilöt laitetaan kertomaan tarinaa, jossa he ovat nousseet pohjamudista pinnalle. Että hekin ovat haavoittuvaisia. Toistammeko narratiivia jo kyllästymiseen saakka? Eikö välillä voisi puhua itse musiikista, Anni Valtonen pohtii pääkirjoituksessaan.

  • 9.5.2023

    Hevosia, lassoja ja can-cania – Espanjan Almeríassa on kuvattu lukuisia lännenelokuvia: ”Westernit ovat vaikuttaneet ratkaisevasti maakuntamme kohtaloon”

    Espanjalaisessa Almerían maakunnassa kuvataan niin Teksasiin, Arizonaan kuin Kaliforniaan sijoittuvia lännenelokuvia suurille valkokankaille. Kuvareportaasissa kurkkaamme lännenelokuvien kulissien taakse.

  • 26.4.2023

    Englannin kieli on jyrännyt Euroviisuissa, mutta tilanne saattaa olla muuttumassa: ”Suomen kannattaisi lähettää joskus saamenkielinen kappale”

    Euroviisuissa on vuosien varrella laulettu muun muassa retoromaanin, udmurtin ja samogiitin kielillä, mutta sen jälkeen kun laulukieli vapautettiin vuonna 1999, kielivalikoima on supistunut pahan kerran.